måndag 12 februari 2007

Film Rec 1

Natt på Museet
Ben Stiller den helmisslyckade farsan Larry som gör allt för att få ett vettigt jobb så han slipper flytta längre ifrån sin son som mestadels bor hos sin mamma och dennes nya man.
Han får en provanställning som nattvakt på New Yorks Museum of National History.
Men när besökarna och övrig personal gått hem för dagen så får Larry en överraskning. Det visar sig att så fort solen går ner så vaknar hela Museet till liv och det är Larrys uppgift att hålla reda på alla så att ingen smiter ur museet för om någon/något skulle vara utanför museets dörrar när solen kommer upp igen då förvandlas den/det till en hög med jord.
Och det är inte lätt att hålla reda på ett T-rex skelett, lejon, en grupp neandertalare, Hunnen Attila mm mm.
Ganska rolig ”bakfyllesöndagsfilm”. Ingen man springer till bio för att se men helt ok.
Betyg 2,5/5
Trailer

Pan´s Labyrint
Någon tidning skrev att detta är en blandning mellan Harry Potter och Schindlers List och det är inte en så dum förklaring faktiskt. Hellboy - Regissören Guillermo del Toros nya film är en vuxensaga om den fantasifulla Ofelia som mot sin viljan måste flytta till sin garvida mammas nya man. Denne man är en elak militärkapten vid namn Vidal. Spanska inbördeskriget är slut men Kaptenen ligger fortfarande i ständig fejd med en rebelstyrka.
Trots att Ofelia stöter på en del hemska varelser i den fantisivärld hon rymmer till när världen runt henne är för hemsk, så är den mest skrämmande figuren i denna film just Ofelias styvfar Vidal. Sällan man skådat en så känslokall människa på film.
Sänder ut en varning för en del närgående tortyrscener.
Dock är detta en av de bästa filmer jag sett på länge. Vackert filmat, bra ljud, mm. Skoj att Oscarsakademin vågar ge en sån här lite udda film hela 6 nomineringar (tex. Bästa Utländska Film) Ge denna spansktalande film en chans. Lovar inte att ni kommer att gilla den för det är troligen en sån där typiskt film som man antingen älskar eller hatar.
Betyg 4,5/5
Trailer

1 kommentar:

Kaiser sa...

The Departed = Lysande
Saw 1-3 = Löljerier på hög nivå...usch
Texas... = Njaee...
Natt på Museet = Jadu...som en fis i stormen
Pan's Labyrinth = Helt helt helt fanastiskt galet bra. Guillermo regerar, som vanligt!