tisdag 13 februari 2007

Film Rec 2


a>The Departed
Scorseses har samlat ihop ett härligt gäng med skådespelare till sin nya gangsterrulle. Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Leonardo DiCaprio, Alec Baldwin och Martin Sheen är inte fy skam. Tyvärr har han även tagit med Matt Damon. Denne skådespelare som är sliskigt läskig i alla sina rolltolkningar. Spelar ingen roll om det är kärlekfilm, komedi, drama eller som i detta fallet, en thriller. Även om rollen här skall vara just läskig och sliskig så stör jag mig otroligt på honom. På exakt samma sätt som Tom Cruise lyckas förstöra det mesta han är med i så lyckas även Matt allt som oftast att i alla fall sänka helhetsintrycket.
Och det är jävligt synd för annars är detta en kanon rulle. Lite invecklat att förklara storyn så folk förstår. Men jag försöker. Gangsterbossen Costellos styr Bostons undre värld. För att polisen skall komma åt honom så fixar de in en ny examinerad polis i Costellos gäng. Samtidigt har Costello på samma sätt fått in en man hos polisen för att hålla koll på polisens jobb. Båda gängen vet att de har en råtta bland sig men vet ej vem det är. Och för att göra det ännu mer invecklat så blir ju såklart de bägge råttorna även kära i samma tjej!
Nicholson är helt strålande i rollen som gangsterbossen. Wahlberg och DiCaprio är inte långt efter i sina rolltolkningar men tyvärr så var ju den där Matt med ja!
Tror dock att jag skall sätta en peng på att Scorseses får sin efterlängtade Oskarsstatyett.
Betyg 3,5/5
Trailer

Saw III
Skräcksuccén fortsätter med ännu en del. Men tyvärr börjar idéerna ta slut. Har inte alls samma överraskande vändningar som i de första två filmerna. De vändningar som sker i 3:an kan man förutse ganska tidigt. Det gör att tyvärr har man tappat tidigare Saw-filmers styrka med att vara lite nyskapande och finurliga. Nu blir det mer att man koncentrera sig på det groteska och blir därmed en ordinär skräckrulle. En fyra är på gång och hoppas att man tänker till lite denna gång och inte bara funderar ut nya tortyrscener med mer blod och mer inälvor.
Betyg 2/5
Trailer


Texas Chainsaw Massacre : The Beginning
När idéerna hur man skall föra en ganska uttjatad historia vidare så tar man ibland till greppet att göra en ”så börjar det” film. Nu är det alltså dags för oss att se när Leatherface syr första ansiktsmask av människohud, hur han börjar leka med motorsågar och när familjen börjar laga maträtter innehållande människokött. Men som man nästan kunde räkna ut innan så tillför denna del inte mycke till skräckserien.
I en huvudroll ser vi söta Jordana Brewster som en av ungdomarna som lyckas komma i Leatherface väg. Hon har tidigare varit mest känd för sin roll i ”Fast and the Furious” men har precis fått rollen som Mrs Smith i Tv-serien baserad på filmen ”Mr and Mrs Smith”. Var lite förvånad att se i denna skräckfilm. Det brukar ju ofta vara så att unga aktriser försöker få en skjuts i karriären genom att spela in skräckfilmsuppföljare som man vet kommer sälja och ses av en del. Men när det gäller Jordana känns mer som hon hoppar ner några pinnhål och säger indirekt ”äh jag kan spela i vilken skit som helst bara jag får pengar”.
För ni som vill veta hur en annan skräckfavorit startade med sina trevligheter så dyker ju i dagarna Hannibal från ”När Lammen Tystnar” upp och berättar om sina ungdomsåren i filmen ”Hannibal Rising – Ondskan Vaknar”. Kan vi månne även snart få se filmen ”Baby Kong – Så blev jag Kung”? Vem vet?
Betyg 1,5/5
Trailer

Inga kommentarer: