tisdag 6 mars 2007

Sällskapsspel Rec 2

Master of Movies
2-6 spelare/lag från ca 12 år.
För den filmidiot som jag är så blev jag glad när jag såg att detta frågespel dök upp. Ett TP fast bara frågor angående film. Man skall samla ihop "filmrullar" i åtta olika kategorier Film, Regissör, Kvinnliga Skådespelare, Manliga Skådespelare, Biroll, On-screen, Off-screen samt Citat. Det skall ju alltid finnas problemkategorier i frågespel. I TP har jag alltid stora problem med historia. Här är det Regisörer. Slumpen har gjort att de har gulfärg i båda spelen vilket gjort att gult hedanefter är min otursfärg .
Betyg 3,5/5

Master of Television
2-6 spelare/lag från ca 12 år.
Jaha vi har precis klarat av frågespel i filmens värld. Då är det dax för att istället svara på frågor om det som utspelar sig i dumburken därhemma.
Spelet är uppbyggd på samma sätt som Master of Movies men här samlar man på Tvrutor istället för Filmrullar. Kategorierna är Comedy, Drama, Crime, Show, Lifestyle, On-screen, Off-screen samt Citat. Tyvärr har vissa serier fått med lite väl många frågor. Tex är det en fördel om man följt Vänner och Fraiser när det gäller komediefrågorna där dessa två dyker upp men ganska stor frekvens.
Betyg 3/5


Lika Par Leka Bäst
2-8 spelare från ca 18 år.
Hur väl känner du din partner? Nu är det dax att testa det. Man får svara på vad man tror sin partner tycker i olika situationer. Sen avslöjas det om man trott rätt eller man uppfattat sin partner fel. Kattegorierna som man skall svara frågor i är "Hemmet & Förhållandet" , "Förr & Framtiden", "pengar & Arbete" samt "kärlek "Erotik". Det här är ett spel där det ofta blir en hel del diskussioner, några "va det trodde jag aldrig om dig" och oxå många skratt. Rekommenderas att spelas med riktigt nära vänner som kan hantera lite pargnabb för som sagt diskussioner kommer det bli.
Betyg 3,5/5

Ticket To Ride - Europe
2-5 spelare från ca 8 år.
Det var ett tag sedan ett nytt spel tog tag i mig så direkt som Ticket To Ride gjort. Ett mycket skoj strategi spel det det gäller att bygga järnvägar mellan städer i Europa. Spelmomenten går fort så man behöver inte vänta speciellt länge för att det skall bli ens tur igen. Reglerna är enkla så även personer som inte är vana vid stategispel kommer lätt in i dem. Sedan jag köpte spelet i julas så har jag redan hunnit spela det minst 10 gånger. Bloggens första fullpoängare är ett faktum.
Betyg 5/5

Cranium
minst 4 spelare från ca 12 år.
Har ni svårt att bestämma er för vilket typ av spel ni skall spela. Nån vill lira Pictionay, nån annan TP, fast den tredje hellre vill göra charader? Då är Cranium perfekt för er. I detta spel måste man klara av redan nämda saker samt en mängd andra grejer. Tex skulptera saker i modellera, nynna en känd sång, bokstavera ord baklänges, mm.
Betyg 4/5
Sequence
2-12 spelare från ca 7 år
Blanda poker med fyra-i-rad så får du Sequence. Spelplanen består av 2 kortlekars bilder. Varje spelare har ett antal kort på hand. Spelaren väljer vilket kort på handen som han vill spela och får då ut en marker på spelplanen där motsvarande kortet finns avbildat. Det gäller att få två rader med 5 marker i sin färg. Väldigt lätt att lära sig reglerna lika skoj att spela på två som med flera deltagare.
Betyg 3/5

3 kommentarer:

Kaiser sa...

Jag utmanar dig härmed på en holmgång av Master Of Movies. Regissörer är lite av ett favoritämne, så jävlar vad det kan gå hett till!

Zamora76 sa...

Klart vi skall ta en kamp!
Fast du vinner nog lätt! ;)

Lena sa...

Varför har du inte recenserat Ishockeyspelet? :)