fredag 23 mars 2007

Sweden Rock Festival Part 1

Sitter fortfarande och filar på "Mina Tankar" på de banden som tidigare varit klara för SRF 2007. Men tänkte att jag börjar och betar av bandsläpplistan lite genom att börja med de nio som släpptes typ igår.

White Lion(dk/usa)
När jag var runt 10-11år och precis börjat lyssna på hårdrock så var det ofta balladerna som var avgörande vilka nya grupper jag spanade in. Scorpions (Holiday) Metallica (Welcome Home) och Mötley Crüe (Home Sweet Home) är exempel på grupper som jag fann den vägen. Såklart stötte man på White Lion då. Var svårt att unvika då deras When the Children Cry spelades en hel del. Så man kollade ju in skivorna med dem. Dock var det inte så mycket som gjorde att man fastnade. Tveksamt om man kommer se dem på festivalen. Kanske går förbi och kastar ett öga men gråter inte blod över att missa dem heller.

Dark Tranquillity(s)
Ett favoband som åker på steroen med jämna mellanrum. Är ju svag för deras typ av Göteborgs Metal. Nya skiva låter inte fy skam men har dock redan sett dem live många gånger så tror om de skulle krocka med något intressant så kommer jag avstå dem i sommar. Annars om man inte har annat försig kommer man nog kika dit.

Hellfueled (s)
Har aldrig läst en artikel om Hellfueled där sångarens röstlikhet med Ozzy inte finns omnämnd så jag måste la skriva med det här oxå. ;)
Nu när man konstaterat att han låter ozzy så tycker jag egentligen inte att denna grupp har mer extra att tillföra. Helt ok att lyssna på men inget man springer bena av sig efter. Lär inte se dem i sommar om jag inte blir medtjatad av nån.

Bloodbound (s)
Såg dem i Frihamnen under EM-festen. Bollnäs-powermetal. Pinsamt dåligt!
ÖLPAUS!!

Goda Grannar (s)
Tillsammans med Motörhead är dessa äldre herrar SRF husband.
Dessa är nog ett av få band iår som alla på festivalen kommer se eller höra iallafall en lite stund då det är mer eller mindre hopplöst att undvika dem under hela festivalen.

Resterande fyra band har jag absolut ingen koll på.
Quireboy(uk) och Talisman(s) har man ju hört talas om men kan inte komma på en endaste låt med dem. Bluestone Company(jap) och Black Debbath(n) har jag aldrig hört talas om och får kollas upp.

Inga kommentarer: